Extra beleving

Extra beleving

Disneyland® Paris is een van de populairste attractieparken in Europa voor zowel kinderen als volwassenen. Hieronder vindt je alle informatie over wat er te zien en te doen is, inclusief tips voor een onvergetelijk verblijf in Disneyland® Paris.

Wist je dat?

 • Disneyland® Paris 365 dagen per jaar geopend is?
 • It’s a Small World een van de populairste attracties is?
 • Er meer dan 50 attracties zijn, verdeeld over twee parken?
 • Er ongeveer 15000 mensen werkzaam zijn bij Disneyland® Paris?
 • Er ongeveer 5000 kostuums per jaar worden gemaakt?
 • De Rock ‘n’ Roller Coaster de snelste attractie is van Disneyland® Paris?

Wanneer kun je Disneyland® Paris het beste bezoeken?

Disneyland® Paris is 365 dagen per jaar geopend. Wanneer je de themaparken buiten de schoolvakanties en de zomermaanden bezoekt, is het een stuk rustiger in de parken en hoef je minder lang te wachten bij een attractie. Indien je Disneyland® Paris bezoekt buiten de drukbezochte maanden moet je er rekening mee houden dat er meer attracties gesloten zijn in verband met renovaties. Ook zijn er een aantal restaurants gesloten in het laagseizoen.

Waar te verblijven?

Een bezoek aan Disneyland Parijs combineren met een of meerdere hotelovernachtingen? Dan heb je de keuze uit verschillende soorten hotels. Het hotel dat het dichtstbij het park ligt, is het Disneyland hotel. Dit hotel ligt direct aan de ingang van het Disneyland park en biedt u luxe en comfort. Naast het Disneyland hotel heb je de keuze uit 5 andere Disney hotels: hotel New York, Newport Bay Club, Sequoia Lodge, hotel Cheyenne en Davy Crockett Ranch.

Liever een goedkoper hotel dichtbij Disneyland® Paris? Dan kun je kiezen uit een van de partnerhotels van Disneyland® Paris. Deze hotels liggen op 10 tot 15 minuten rijden van de parken en zijn verbonden met een gratis shuttleservice.

Highlights Disneyland Park

In het Disneyland Park is er genoeg te beleven voor jong en oud. De highlights van het Disneyland Park zijn:

 • Disney Magic on Parade (Main Street U.S.A)
 • Big Thunder Mountain (Frontierland)
 • Pirates of the Caribbean (Adventureland)
 • Peter Pan’s Flight en It’s a Small World (Fantasyland)
 • Space Mountain (Discoveryland)

Highlights Walt Disney Studio’s Park

Ook in het Walt Disney Studio’s park is er genoeg te doen voor jong en oud en mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan Disneyland® Paris. Wanneer je de Studio’s bezoekt, mogen de volgende attracties niet ontbreken:

 • Crush’s Coaster
 • Toy Story Playland
 • Twilight Zone Tower of Terror
 • Studio Tram Tour
 • Rock ‘n’ Roller Coaster
 • CinéMagique

Hoe kan ik de lange wachtrijen overslaan?

Disneyland® Paris biedt twee services om de lange wachtrijen over te slaan. Een van deze services is de Fastpass. Door middel van deze Fastpass kun je later op de dag terug komen en gebruik maken van de speciale ingang bij geselecteerde attracties. Om de Fastpass te krijgen heb je je entreeticket nodig. Bij de attracties waar de Fastpass beschikbaar is, kun je je entreeticket in een speciale automaat steken. Je ontvangt een apart entreeticket met een speciaal tijdstip erop, waarmee je toegang hebt tot de speciale ingang. De Fastpass is niet beschikbaar voor alle attracties en je kunt niet het tijdstip zelf kiezen.

Verblijf je in een Disney hotel? Dan kun je gebruik maken van de extra magische uren. De extra magische uren geven je toegang tot het park, voor de normale openingstijden. Op deze manier kun je populaire attracties bezoeken zonder lang in de rij te staan.

Disney Village

Geen entreeticket voor Disneyland® Paris en wil je toch een leuke souvenir kopen? Dan is Disney Village de oplossing! In Disney Village zijn er souvenirwinkeltjes aanwezig, waar je de mogelijkheid hebt om een leuke Disney souvenir te kopen. Voor een hapje en een drankje kun je terecht in een van de restaurants en bar in Disney Village.

Bezoekers van Disneyland® Paris hebben natuurlijk ook de mogelijkheid om Disney Village te bezoeken voor of na hun bezoek aan de themaparken. Gasten die verblijven in hotel New York, Newport Bay Club, Sequoia Lodge of Cheyenne kunnen via Disney Village naar het hotel wandelen. 

Activiteiten in de omgeving van Disneyland® Paris

Combineer een bezoek aan Disneyland® Paris met een dagje Val d’Europe. De shoppingliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het grote outlet shoppingcenter. Dierenliefhebbers kunnen het Sea Life aquarium bezoeken. 

deel deze pagina:
Share to Facebook Share to Twitter Share by mail More...