Gasten met een beperking

Gasten met een beperking

Voor gasten met een beperking of beperkte mobiliteit bied Disneyland® Paris een aantal extra services om deze mensen optimaal te laten genieten van hun bezoek aan de themaparken. Binnen de themaparken zijn er informatiepunten waar je terecht kunt voor meer informatie. In het Disneyland Park zijn er twee plekken, namelijk: Donald Desk en de City Hall. In het Walt Disney Studio’s Park is dit Studio Services.

Speciale tickets

Voor bezoekers met een beperking zijn er twee verschillende soorten tickets beschikbaar, de Prioriy Card en de Easy Acces Card. Deze tickets zijn verkrijgbaar bij de speciale informatiepunten in het Disneyland Park en het Walt Disney Studio’s Park. Voor welk ticket een bezoeker in aanmerking komt is afhankelijk van een aantal factoren. 

Priority Card

Dit speciale ticket is geldig voor bezoekers met een beperking die officieel geregistreerd staat. Dit ticket biedt toegang tot voorrang bij bepaalde attracties via een speciale ingang. Met dit ticket krijg je niet gegarandeerd meteen toegang tot de attractie, dit is afhankelijk van hoe druk het is. Om een Priority Card te ontvangen heeft Disneyland® Paris bepaalde informatie nodig : Gehandicapten(parkeer)kaart of een medische verklaring van een dokter. De verklaring van de dokter dient Frans of Engels talig te zijn, niet ouder dan 3 maanden en ondertekend te zijn door de dokter.

Gasten met het speciale ticket mogen niet meer dan 4 begeleiders meenemen een van de begeleiders dient 18 jaar of ouder te zijn. Wanneer  de bezoeker met de Priority Card een attractie niet wil bezoeken, dienen de begeleiders in de normale wachtrij aan te sluiten. Van de begeleiders wordt verwacht dat ze helpen bij het in- en uitstappen, evacuaties en dat ze samen met de gehandicapte de attractie bezoeken.  

Easy Acces Card

 

Dit speciale ticket is geldig voor bezoekers met een beperking die niet officieel geregistreerd staat. Dit betekend gasten met een tijdelijke beperking en zwangere vrouwen. Het ticket zorgt niet voor voorrang bij de attracties, maar biedt wel toegang tot speciale ingangen bij de attracties. Bij de attracties kan de Easy Acces Card getoond worden aan een medewerker. Deze medewerker

Om een Easy Acces Card te ontvangen heeft Disneyland® Paris bepaalde informatie nodig van de bezoekers, namelijk een officiële verklaring van een dokter in het Engels of Frans. Deze verklaring mag niet ouder zijn dan 3 maanden. In deze verklaring moet staan dat de bezoeker een tijdelijke beperking heeft zoals gips of dat de bezoeker zwanger is.  

Andere services

Naast de speciale tickets zijn er nog een aantal andere services die Disneyland® Paris biedt voor mensen met een beperking. Een van deze extra services is een speciale plek waar het voor deze bezoekers mogelijk is om de avondshow en de parades te bekijken. Vraag een Cast Member voor meer informatie over deze extra service. Ook is er een aangepaste looproute beschikbaar om makkelijker de weg door de Disneyland® parken te vinden. Meer informatie over deze route is beschikbaar bij de informatiebalies. In de winkels en restaurants wordt er ook rekening gehouden met bezoekers met een beperking. De speciale kassa’s zorgen ervoor dat je voorrang krijgt in alle winkels en restaurants in de themaparken. 

deel deze pagina:
Share to Facebook Share to Twitter Share by mail More...